Nazwa chemiczna:

Alkohole C12-14, etoksylowane (1-2.5 TE), siarczanowane, sole sodowe

Segment:

surfaktanty, anionowe

Branże i aplikacje:

czyszczenie i mycie przemysłowe, detergenty, farby i lakiery, kosmetyki i środki higieny osobistej, przemysł wydobywczy, wydobycie ropy i gazu, wydobycie i produkcja ropy i gazu

Funkcja:

surfaktanty podstawowe, środki czyszczące, środki spieniające

Budowa:

alkiloeterosiarczany

Producent:

PCC Exol SA

Nr CAS:

68891-38-3
INCI: Sodium Laureth Sulfate

Opis

SULFOROKAnol L227/1 to anionowy surfaktant z grupy alkiloeterosiarczanów o  nazwie INCI Sodium Laureth Sulfate. Produkt występuje jako 27% roztwór wodny o barwie od bezbarwnej od jasnożółtej. Produkt jest cieczą niskiej lepkości w temperaturze pokojowej, co zdecydowanie ułatwia jego pompowanie, dozowanie i mieszanie z innymi komponentami. SULFOROKAnol L227/1 nie zawiera konserwantów, a jego czystość mikrobiologiczna jest zapewniona dzięki wysokiej alkaliczności.

Ze względu na swój anionowy charakter SULFOROKAnol L227/1 doskonale sprawdza się w formulacjach z innymi anionowymi, niejonowymi oraz amfoterycznymi związkami powierzchniowo czynnymi.  Wyrób stanowi główny składnik produktów do higieny osobistej, takich jak żele do mycia ciała, szampony, płyny do kąpieli.

SULFOROKAnol L227/1 wykazuje doskonałe właściwości myjące, zwiększoną odporność na twardą wodę, emulgowalność oraz pianotwórczość – produkt generuje wysokie i bardzo stabilne piany. Jedną z podstawowych cech wyrobu jest zdolność zwiększania lepkości formulacji myjących w obecności elektrolitów oraz surfaktaktantów amfoterycznych lub niejonowych, takich jak ROKAmina K30 lub ROKAmid KAD. Produkt jest całkowicie biodegradowalny i spełnia kryteria Dyrektywy nr 648/2004, dotyczącej detergentów i kosmetyków.

SULFOROKAnol L227/1 jest stosowany także jako składnik detergentów o szerokim zastosowaniu, takich jak płyny do mycia naczyń, płyny do prania, płyny do czyszczenia twardych powierzchni oraz detergenty profesjonalne. Jako składnik formulacji czyszczących różne powierzchnie, sprawdza się w środowisku kwaśnym i zasadowym.

Czytaj więcej
Zwiń

Właściwości i zastosowania:

Zalety produktu:

  • w formulacjach myjących wykazuje doskonałe właściwości myjące, pianotwórcze, emulgujące, zwilżające;
  • wysoka czystość produktu i brak konserwantów;
  • zwiększoną odporność na wodę twardą w porównaniu z innymi surfaktantami anionowymi, takimi jak Sodium Lauryl Sulfate;
  • forma ułatwiająca łatwe operowanie wyrobem;
  • wysoka stabilność produktu;
  • kompatybilność z innymi składnikami formulacji myjących;
  • synergizm z surfaktantami amfoterycznymi i niejonowymi;

Zastosowanie:

  • szampony;
  • płyny i żele myjące do ciała;
  • preparaty do mycia twarzy;
  • detergenty do użytku domowego;
  • czyszczenie i mycie przemysłowe;

Nazwy alternatywne:

Pokaż alternatywne nazwy produktu
Sól sodowa siarczanu oksyetylenowanego alkoholu laurylowego; SLES; C12-14 AES Na; Sodium Laureth Sulfate; (Ukryj)

Tagi:

środek spieniający środek czyszczący alkiloeterosiarczan czyszczenie i mycie przemysłowe czyszczenie obróbka metalu detergent szampon płyn do mycia płyn do kąpieli środki higieny osobistej anionowy surfaktant anion
Zapytaj o ofertę dla siebie:
Zapytaj o ofertę dla siebie: Pokaż e-mail
Pokaż numer tel.
Zakupy detaliczne: Kup teraz na
Dobra praktyka produkcyjna EFfCIProdukt biodegradowalnyProdukt uniwersalny


* Pola wymagane
Kopia wysłanej wiadomości zostanie przesłana na Twój adres e-mail.


Aby skontaktować się z nami za pośrednictwem powyższego formularza – prosimy podaj dane w nim wskazane. Podanie danych jest dobrowolne, ale jeśli tego nie zrobisz, wysłanie do nas wiadomości w ten sposób nie będzie możliwe.

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka PCC Rokita SA z siedzibą w Brzegu Dolnym (ul. Sienkiewicza 4, 56-120 Brzeg Dolny). Możesz skontaktować się z naszym inspektorem ochrony danych e-mailowo: .